Menu »

Home

 • Voorjaarsbijeenkomst 2018

  40 photos

  De VJB was dit keer weer eens in “Museum Koud aan de Dijk” van Toon en Wil van Kempen. Het stond nu vooral in het teken van het afscheid nemen van het museum, omdat de deuren ervan binnenkort gaan sluiten.Voor de laatste keer konden we de fraaie collectie van het museum bezichtigen!

 • Najaarsbijeenkomst 2017

  41 photos

  Op 7 oktober was er dan weer de jaarlijkse Najaarsbijeenkomst. Ook dit jaar weer in het pittoreske Ameide. Ruim 70 begunstigers en aanhang hadden weer volop de gelegenheid bij te praten en elkaars nieuwe aanwinsten en collecties te bewonderen.

 • Voorjaarsbijeenkomst 2017

  58 photos

  Op 18 maart togen de Poolsterren naar Heerenveen voor een interessante rondleiding door de nationale schaatstempel Thialf. Hierna spoedde een ieder zich naar het Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen voor de lunch en aansluitend een lezing van Hedman Bijlsma over de geschiedenis van datzelfde Thialf.

 • Najaarsbijeenkomst 2016

  19 photos

  Op 1 oktober 2016 treffen zo'n 70 Poolsterren elkaar weer voor de jaarlijkse NJB. Er zijn presentaties over De Ameider Klomp en het maken van de ijswegenkaart van Friesland om te besluiten met de jaarvergadering en...het officiële startschot voor Schaatshistorie.nl!

 • Voorjaarsbijeenkomst 2016

  43 photos

  Op zaterdag 27 februari was de Poolster te gast bij Museum Teylers in Haarlem. Na een lezing door de conservator van het museum bezochten we de expositie "Echte Winters". Afsluitend volgde nog een interessante lezing van Niko Mulder en Jos Pronk

 • Najaarsbijeenkomst 2015

  32 photos

  Op 3 oktober 2015 troffen de Poolsterren elkaar weer voor de jaarlijkse NJB. Naast het gebruikelijke kijken, kopen, ruilen en bijpraten diit keer o.a. de vrolijke verhalen van Rien de Roon en de presentatie van de nieuw op te zetten website Schaatshistorie.nl

 • Voorjaarsbijeenkomst 2015

  23 photos

  Op 18 april vervoegden maar liefst 75 Poolsterren + aanhang zich in Hindeloopen voor de VJB 2015. Niet alleen konden we Gauke zijn museum weer eens bekijken, maar ook had hij zijn zolder eens opgeruimd. De oogst werd 's middags geveild.

 • Poolster Toertocht bij Flevonice

  62 photos

  Op 14 februari 2015 werd 'ie dan eindelijk verreden: de 1e officiële Poolster toertocht op de 3km lange kunstijsbaan in de natuur van Flevonice in Biddinghuizen. Mét echte stempelkaart!

 • Boekpresentatie "8 Eeuwen schaatsen in en om A'dam"

  13 photos

  Op 6 november 2014 werd het boek "8 Eeuwen schaatsen in en om Amsterdam" gepresenteerd in het Amsterdams Museum, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse musea, historische verenigingen, sponsors en Poolsterleden.

 • Najaarsbijeenkomst 2014

  56 photos

  Voor de 2e keer vervoegen we ons in het fraaie KNSB Café voor de Najaarsbijeenkomst 2014. Traditioneel brengen we de ochtend door met kijken, kopen, ruilen en bijpraten met gelijkgestemden. Na de lunch is er de jaarvergadering met aansluitend nog een veiling.

 • Najaarsbijeenkomst 2012

  65 photos

  Met een hoge opkomst op onze nieuwe locatie in Almere, was ook deze Najaarsbijeenkomst weer een succes. Na het gebruikelijke kijken, kopen, ruilen en bijpraten volgde 's middags de jaarvergadering en daarna nog een kleine veiling

 • Voorjaarsbijeenkomst 2011

  275 photos

  De Poolster-leden troffen elkaar dit jaar op een zonovergoten lentedag op de jubilerende Jaap Edenbaan in A'dam, alwaar we de baan onveilig maakten op onze eigen oude antieke schaatsen. De dag werd afgesloten met het boeiend verhaal van gastspreker Jan Ykema.

 • Voorjaarsbijeenkomst 2009

  39 photos

  De Poolster is te gast bij Krijn & Nel van der Ham in Meerkerk, die zelfs een hele tent achter het huis hebben opgezet! Een gezellige dag volgt, met interessante presentaties van Krijn zelf en Niko Mulder. Het geheel wordt afgesloten met een heerlijke BBQ!

 • Najaarsbijeenkomst 2002

  14 photos

  De jaarlijkse Najaarsbijeenkomst vindt op 5 oktober 2002 weer plaats in de Scholengemeenschap in Lelystad.